Kwaliteit – Huisartsenpraktijk Melick – Melick
Dorpsstraat 14 6074GC Melick Tel:0475 532606
Header afbeelding

Kwaliteit

Onze praktijk heeft het HaZo24-certificaat. Dit betekent dat onze praktijk geaccrediteerd is binnen HAZO-24 door Lloyd’s Register, een nieuwe accreditering voor 24-uurs-huisartsenzorg in Nederland.

De patiënt staat binnen dit kwaliteitssysteem centraal en vormt het uitgangspunt bij het maken van verbeterplannen rondom continuïteit van zorg, effectieve zorgverlening en het aanbieden van de juiste zorg. Tijdens een intensief traject van ruim een half jaar hebben wij, alle medewerkers, hard gewerkt om kwaliteit binnen de praktijk vorm en inhoud te geven. Met het behalen van het certificaat legt de praktijk een basis voor continue verbetering van de kwaliteit van zorg. De wensen, mening en ervaringen van onze patiënten spelen hierbij in de toekomst een steeds grotere rol, want optimale zorg voor patiënten is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

De vier kwaliteitskenmerken waar onze praktijk in het bijzonder aan werkt zijn:

  • Toegankelijkheid/beschikbaarheid: Goede toegankelijkheid en beschikbaarheid tijdens openingsuren: de praktijk is goed bereikbaar te voet, met de fiets, de auto en openbaar vervoer.
  • Continuïteit van zorg: De patiënt wordt begeleid tijdens hele proces van klacht, diagnose, behandeling en nazorg.
  • Patiënt staat centraal: De organisatie en de medewerkers werken patiënt gericht, waarbij de zorgvraag van de patiënt centraal staat.
  • Patiëntveiligheid: De risico’s verbonden aan de zorg zijn bekend en worden zo veel mogelijk vermeden.