Coronavirus en vaccinaties – Huisartsenpraktijk Melick – Melick
Dorpsstraat 14 6074GC Melick Tel:0475 532606
Header afbeelding

Coronavirus en vaccinaties

Vaccinaties, nieuws van  30 april 2021

Onze huisartsenpraktijk heeft mensen die geboren zijn in 1956 t/m 1960, mensen met zwaar overgewicht (BMI > 40) en mensen met het syndroom van Down inmiddels uitgenodigd en gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin. Deze groepen zijn  in eerste instantie in de praktijk gevaccineerd,  later zijn we uitgeweken naar de St.Andreas kerk, waar veel meer ruimte is om afstand te houden, vooral tijdens het kwartier na het zetten van de vaccinatie. We willen het kerkbestuur hartelijk danken voor het bieden van deze mogelijkheid.
Door de aangepaste adviezen van het RIVM zullen vanaf nu alleen nog maar 60-plussers het Astra-Zeneca vaccin krijgen.  Informatie over Astra-Zeneca vindt u hier

Mensen met een medische indicatie, geboren in 1961 tot en met 2003, worden met voorrang door de GGD gevaccineerd. Dit zijn de mensen die ook jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik. De uitnodigingen worden tussen 3 en 18 mei verstuurd door de GGD. Wij verzoeken u om daarover niet naar de praktijk te bellen.

Tot nu zijn alle 65-plussers door het RIVM  benaderd. Zij kunnen voor de COVID-vaccinatie terecht bij een priklocatie van de GGD en dienen daar zelf een afspraak voor te maken.

Maatregelen in de praktijk

I.v.m. het Coronavirus vragen wij uw aandacht en medewerking om de veiligheid van u en onze medewerkers in de praktijk zo goed mogelijk te waarborgen.
Allereerst verzoeken we u dringend om een mondkapje te dragen als u naar de praktijk komt.
We willen voorkomen dat er te veel mensen tegelijkertijd in de praktijk aanwezig zijn, vandaar de volgende maatregelen:

  • Neem voor alle klachten vooraf telefonisch contact op met de praktijk, kom nooit zonder telefonisch overleg naar de praktijk.
  • De assistente stelt een aantal vragen om te beoordelen of een consult telefonisch kan of in de praktijk moet plaatsvinden. Een consult via beeldbellen is ook een mogelijkheid.
  • Als u een afspraak heeft in de praktijk, kom dan liefst alleen of met maximaal één begeleider als dat noodzakelijk is.
  • De consulten duren 10 minuten, wij moeten ons daar strikt aan houden om te voorkomen dat de wachtkamer te vol wordt.
  • U kunt daarom maar één klacht per consult bespreken.
  • Herhaalrecepten kunt u via de site en via de receptenlijn bestellen.

Door de opgelegde regels rondom corona, geldt voor alle vormen van zorg, dat we slechts beperkte capaciteit hebben.

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

TEST

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

RIVM

Meer informatie vindt u op de site van  het  RIVM

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.